Buurtschap Goor

In opdracht van de heer Hempel van Doenersdreef Zorg uit Almere heb ik een bijzonder project ontwerpen van een aangekocht terrein in Goor, Overijssel. Het totale oppervlak van het terrein is 8500 m2 aan het rand van het dorp. Het perceel met een oud schoolgebouw ligt aan een grote vijver en er is veel beschutting door veel oude bomen. Het schoolgebouw wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid. Het doel is een buurtschap te ontwikkelen met 6 seniorenwoningen, 2 mantelzorgwoningen en 16 tiny houses voor jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. Het hoofdgebouw bevat een gemeenschappelijke ruimte, een retraite gastverblijf, een professionele keuken, een badhuis en een wasserette. Het wordt een EGROW-city, een woonplek waar welzijn, ecologie en economie elkaar vinden en versterken. De terrein voor dit concept wordt zo natuurlijk mogelijk ingericht en het voedselbos en de moestuin zal een belangrijke functie krijgen.

Het ontwerp- en adviesrapport omvat:

  • een voedselbos
  • een vijver met theehuis
  • een moestuin
  • een kruidentuin
  • ruimte voor kippen en varkens
  • wallen met hoefijzer voor een microklimaat
  • een kas
  • hagen
  • compostering

Contact

Wilt u ook een permacultuur ontwerp?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.