Diensten

Wil je leren hoe je anders naar je land of tuin kunt kijken? En hoe je deze kunt inrichten met minimale input en op een energie-efficiënte wijze? Dan kan een permacultuur-design je daarbij helpen. Je zal beter begrijpen hoe de elementen verschillende functies kunnen hebben en hoe ze samenwerken.

Stap 1: intake

Bij een opdracht lopen we door je tuin of land en geef ik suggesties voor oplossingen en technieken. Uiteraard afgestemd op je wensen. Na de uitgebreide intake van ruim 2 uur als introductie voor permacultuur maak je een keuze of ik aan de slag mag gaan met het maken van een ontwerp. Als je niet verder gaat betaal je alleen de intake.

Stap 2: ontwerp en presentatie

Na de intake maak ik een uitgebreid en gedetailleerd digitaal ontwerp. Het ontwerp presenteer ik op locatie met een uitgebreide toelichting. Bij de presentatie krijg je de volgende onderdelen in print en digitale versie (PDF):

  • het ontwerp op groot formaat
  • uitgebreide rapportage van ruim 25 pagina’s waar alle onderdelen beschreven staan met foto’s en tekeningen, adviezen en tips
  • bomen, struiken en plantenlijst met ruim 250 soorten (26 pagina’s)
  • handleiding voor het aanleggen van een voedselbos (22 pagina’s)
  • handleiding composteer technieken (25 pagina’s)
Support

Voer je het project zelf uit? Ik ben per mail of telefoon altijd beschikbaar voor ondersteuning.

Uitvoering

Vanuit de gedachte dat permacultuur een samenwerking met de natuur is, promoot ik dat de opdrachtgever zoveel mogelijk zelf de ervaring aangaat en het project zelf uit gaat voeren. Het ontwerp is een rode draad en een prachtige start van het project waarmee je aan de slag kunt. Dan gaat het project echt leven! Wilt u graag hulp en ondersteuning in de uitvoering? In de uitvoering werk ik samen met andere permacultuur specialisten en hoveniers. Neem contact op voor meer informatie.

Overige diensten
  • Advies bij bestaande projecten. In sommige situaties is een volledig traject met design niet van toepassing en kan een intake voldoende zijn. Eventueel met een beplantingsplan of een adviesrapportage.
  • Begeleiding en advies bij uitvoerende projecten.
  • Opstellen van een begroting en uitgebreide planning.
  • Advies bij aankoop van een land of bouwperceel. Voor vergunningaanvragen bij de gemeente of subsidieaanvragen bij de provincie kan een uitgewerkt ontwerp erg nuttig zijn bij een presentatie en het indienen van de plannen.
Offerte en kosten

Voor een offerte of vraag, vul het formulier in of bel met 06 270 92 650 voor meer informatie. Ik reageer binnen 24 uur en maak graag een vrijblijvende offerte voor je. De kosten voor een ontwerp is afhankelijk van de oppervlakte en de locatie. Ik doe opdrachten door het hele land.