Diensten

Wil je leren hoe je anders naar je land of tuin kunt kijken? En hoe je deze kunt inrichten met minimale input en op een energie-efficiënte wijze? Dan kan een permacultuur-design je daarbij helpen. Je zal beter begrijpen hoe de elementen verschillende functies kunnen hebben en hoe ze samenwerken.

Stap 1

Bij een opdracht lopen we door je tuin of land en geef ik suggesties voor oplossingen en technieken. Uiteraard afgestemd op je wensen. Na de uitgebreide intake als introductie voor permacultuur maak je een keuze of ik aan de slag mag gaan met het maken van een ontwerp. Als je niet verder gaat betaal je alleen de intake.

Stap 2

Na de intake maak ik een uitgebreid en gedetailleerd digitaal uitgewerkt ontwerp. Daarnaast ontvang je een zeer uitgebreide rapportage met alle onderdelen, adviezen en tips. Inclusief een planten- en boomlijst een handleiding voor het aanleggen van een voedselbos en een handleiding compostering technieken. Het ontwerp presenteer ik op locatie, waar ik dat uitgebreid met je doorneem.

Support

Voer je het project zelf uit? Ik ben per mail of telefoon gratis beschikbaar voor ondersteuning.

Uitvoering

Vanuit de gedachte dat permacultuur een samenwerking met de natuur is, promoot ik dat de opdrachtgever zoveel mogelijk zelf de ervaring aangaat en het project zelf uit gaat voeren. Het ontwerp is een rode draad en een prachtige start van het project waarmee je aan de slag kunt. Dan gaat het project echt leven! Wilt u graag hulp en ondersteuning in de uitvoering? Dit kan zijn in vorm van het opstellen van een begroting en uitgebreide planning. Of hands-on bij de uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Overige diensten

Naast het ontwerp kan ik u ook van dienst zijn met permacultuur advies bij aankoop van een land of bouwperceel. Voor vergunningaanvragen bij de gemeente of subsidieaanvragen bij de provincie kan een uitgewerkt ontwerp erg nuttig zijn bij een presentatie en het indienen van de plannen. Of hulp en advies bij bestaande projecten. Neem op  contact voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Neem contact op of bel met 06 270 92 650 voor meer informatie. Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor je. De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van het perceel.