Diensten

Wil je leren hoe je anders naar je land of tuin kunt kijken? En hoe je deze kunt inrichten met minimale input en op een energie-efficiënte wijze? Dan kan een permacultuur-design je daarbij helpen. Je zal beter begrijpen hoe de elementen verschillende functies kunnen hebben en hoe ze samenwerken.

Stap 1

Bij een opdracht lopen we door je tuin of land en geef ik suggesties voor oplossingen en technieken. Uiteraard afgestemd op je wensen. Na de uitgebreide intake als introductie voor permacultuur maak je een keuze of ik aan de slag mag gaan met het maken van een ontwerp. Als je niet verder gaat betaal je alleen de intake.

Stap 2

Na de intake maak ik een uitgebreid en gedetailleerd digitaal uitgewerkt ontwerp. Daarnaast ontvang je een zeer uitgebreide rapportage met alle onderdelen, adviezen en tips. Inclusief een planten- en boomlijst en een composteringhandleiding. Het ontwerp presenteer ik op locatie, waar ik dat uitgebreid met je doorneem.

Support

Voer je het project zelf uit? Ik ben per mail of telefoon gratis beschikbaar voor ondersteuning.

Uitvoering

Vanuit de gedachte dat permacultuur een samenwerking met de natuur betreft heb ik het standpunt dat de opdrachtgever het project zelf dient uit te voeren. Het ontwerp is een rode draad en een prachtige start van het project waarmee je aan de slag kunt. Daarna is het jouw taak om permacultuur te ervaren en te beleven. Dit kan alleen als je het zelf uitvoert. Dan gaat het leven!

Overige diensten

Naast het ontwerp kan ik u ook van dienst zijn met permacultuur advies bij aankoop van een land of bouwperceel. Of hulp en advies bij bestaande projecten. Neem contact voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Neem contact op of bel met 06 270 92 650 voor meer informatie. Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor je. De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van het perceel.