Ecologie: wat is ecologisch tuinieren?

Hoe werkt ecologisch tuinieren en hoe kun je daar zelf mee aan de slag? Dat zijn vragen waar ik je graag mee help. Ik leg je aan de hand van voorbeelden graag uit hoe je gebruik kunt maken van ecologie en hoe je daarmee je voordeel kunt doen ten opzichte van de industriële gekweekte groente en fruit waar we aan gewend zijn geraakt.

De ecology lijkt in Nederland op steeds meer plaatsen verloren te zijn gegaan. Gelukkig komt daar de laatste jaren weer verandering in, omdat steeds meer boeren en ook particulieren zich daar weer op richten. Zij zorgen er op die manier voor dat we weer gebruik kunnen maken van ecologisch tuinieren. Dat is belangrijk, omdat we op die manier beter in balans komen met de natuur. We staan daarmee weer zij aan zij, in plaats van dat we er op een intensieve manier gebruik van maken.

Ecology in Nederland

De staat van ecology in Nederland is lange tijd hard achteruit gegaan, maar daar komt nu gelukkig weer verandering in. We leren weer beter wat permacultuur is, op basis waarvan we beter kunnen omgaan met ecologie. Door zelf groente en fruit te verbouwen en dat bovendien op een zo natuurlijk mogelijke manier te doen. Dat zijn twee belangrijke elementen, die er samen voor zorgen dat we op een meer duurzame manier om kunnen gaan met de natuur.

Ik probeer vanuit mijn ecologische achtergrond zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over permacultuur. Om je weer meer te leren over de natuur en hoe je daar het best mee om kunt gaan. Voor ecologisch tuinieren en om betere kennis van ecologie in het algemeen. Twee onderdelen, die er samen voor zorgen dat je bijvoorbeeld een grote tuin of een landgoed op een duurzame en natuurlijke manier in kunt richten.

Hoe werkt ecologisch tuinieren?

Ecologisch tuinieren helpt je een landgoed of een grote tuin in te richten en de natuur zoveel mogelijk z’n gang te laten gaan. Niet de structurele en intensieve aanpak zoals we die hebben ontwikkeld. maar door de natuur ruimte te bieden zichzelf te ontwikkelen en dat wij daar een helpende hand in kunnen zijn om dit proces te kunnen versnellen. Met eetbare planten en andere natuurlijke elementen.

Ik adviseer je graag over het ecologisch tuinieren, zodat je daar zelf op een verantwoorde manier mee aan de slag kunt gaan. Aan de hand van een strategisch ontwerp voor het perceel of het landgoed. Waarin ik natuurlijk rekening houd met de verschillende belangrijke elementen.

Meer weten over de mogelijkheden of over de andere projecten waarbij ik de focus leg op de ecologie? Neem contact op, dan vertel ik je er graag meer over.