Eetbare planten: kom los van moderne intensieve methoden

Aan de slag met eetbare planten? Ze hebben een heel andere basis dan de intensieve methode die steeds meer boeren hanteren. Om op een andere manier te genieten van wat de natuur ons te bieden heeft, op basis van een unieke smaak zonder dat we gebruik maken van kunstmatige processen. Eetbare planten met maximale voedingswaarde en de smaak zoals die eigenlijk bedoeld is, ook al zijn we die vaak een beetje uit het oog verloren.

De eetbare planten laten op een goede manier zien hoe we gebruik kunnen maken van de natuur, door daar op een betere manier mee samen te werken. De natuur niet als machine die voeding voor ons produceert, maar door die zoveel mogelijk vrij te laten. En vanuit die vrijheid te genieten van eetbare planten en andere gewassen op een landgoed of een andere locatie. Aan de hand van een goed ontwerp, waarmee ik ervoor zorg dat je aan de hand van een eetbare planten boek of andere instructies zelf aan de slag kan.

Wilde planten in een eetbaar bos

Permacultuur vormt een uitstekende basis om aan de slag te gaan met eetbare planten. Bijvoorbeeld op een landgoed, afhankelijk van de indeling op basis van het ontwerp dat ik graag voor je maak. Planten, in combinatie met knolgewassen, bodembedekkers, paddestoelen, klimplanten, kruidplanten, struiken, lage bomen en hoge bomen. Met dat ontwerp ga je vervolgens zelf aan de slag, om de waarde van de natuur weer te leren kennen en daar vervolgens goed mee samen te leven.
Op die manier zorgen we er samen voor dat je een permacultuur moestuin kunt aanleggen of dat je op een andere plek zorgt voor eetbare planten met respect voor de natuur. Een bijzondere keuze die steeds meer bijval krijgt, van anderen die weer op een goede manier om willen gaan met wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.

Zelf aan de slag met eetbare planten

Ik ben zelf al jaren aan de slag met eetbare planten en alles wat daarbij komt kijken. Ik maak daarover zoveel mogelijk mensen enthousiast, bijvoorbeeld op basis van de ontwerpen voor landgoederen, voor een compleet voedselbos of voor een ander perceel. Altijd bedoeld om op een betere manier om te gaan met de natuur om ons heen, zodat we die weer op waarde kunnen schatten en beter leren waarderen.
Wil je meer weten over eetbare planten en hoe je daar zelf mee aan de slag kunt? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.