Purmerend Noord Holland

admin

Een permacultuur design voor een 350 m2 voor- en achtertuin in Purmerend. In een bestaande woonwijk met veel beschutting en aan het water. De huidige tuin met veel coniferen wordt voor een groot gedeelte geheel leeggemaakt en opnieuw ingericht met zoveel mogelijk eetbare bomen, struiken en kruidgewas.

Het ontwerp- en adviesrapport omvat:

  • een voortuin met fruitbomen, leibomen, fruitstruiken en een haag van klimplanten
  • een kruidentuin
  • een moestuin
  • grasveld / speelterrein
  • verhoogde border met mini vijver
  • compostering

Over de samenwerking met Bor

Via internet en zoekargument ‘permacultuur’ kwamen wij bij Bor Borren terecht. Wij hebben Bor uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over het herinrichten van onze tuin gericht op permacultuur. Bor had op basis van onze link van google naar het huis al huiswerk gedaan over ligging, omvang en grondstructuur. Tijdens ons gesprek met hem bij ons thuis heeft ruim de tijd genomen om onze wensenlijst te bespreken en door de tuin heen te lopen. Zijn adviezen zijn goud waard. De uitkomst, ‘het ontwerp’, was een grote positieve verrassing en we zijn hier heel enthousiast over. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om het ontwerp aan ons uit te leggen. Bor heeft duidelijk enorm veel verstand van permacultuur en zijn passie voor composteren was een welkome aanvulling daarvoor. Daarnaast is Bor een aangenaam persoon om mee te werken en we blijven met hem in contact over de voortgang van de aanleg van de tuin.

Design opgeleverd: januari 2019
Uitvoering: voortuin is leeggemaakt, coniferen zijn verwijderd, hekwerkgeplaatst voor klimplanten, bodem ingezaaid met groenbemesters, juli 2019

Foto’s van het project

Contact

Wilt u ook een permacultuur ontwerp?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Terug naar overzicht projecten