Goor Overijssel

admin

Een bijzonder permacultuur project in Goor, Overijssel, met sociale kenmerken voor Doenersdreef Zorg uit Almere. Een het terrein van 8500 m2 aan het rand van het dorp. Het perceel met een oud schoolgebouw ligt aan een grote vijver en er is veel beschutting door veel oude bomen. Het schoolgebouw wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid. Het doel is een buurtschap te ontwikkelen met 7 woningen voor vitale ouderen met een bijzonder service niveau. Aanvullend op het terrein komen drie ateliers, een spa en buurthuis met palvajoen. Het hoofdgebouw bevat een gemeenschappelijke ruimte en een gastverblijf. De terrein voor dit concept wordt zo natuurlijk mogelijk ingericht en het voedselbos en de moestuin zal een belangrijke functie krijgen.

Het ontwerp- en adviesrapport omvat:

  • een voedselbos
  • een vijver met theehuis
  • een moestuin
  • een kruidentuin
  • ruimte voor kippen en varkens
  • wallen met hoefijzer voor een microklimaat
  • een kas
  • eetbare hagen
  • compostering

Tevens is er een uitgebreide begroting voor dit project opgesteld.

Krantenbericht in Tubantia.

Design opgeleverd: december 2018
Update versie 2: mei 2019

Contact

Wilt u ook een permacultuur ontwerp?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Terug naar overzicht projecten