Permacultuur Nederland: een paar voorbeelden

Benieuwd naar de staat van permacultuur in Nederland? Na een aantal jaren waarin we het contant met de natuur leken te verliezen lijkt het nu weer een stuk beter te gaan. We worden ons weer meer bewust van de mooie rol die de natuur kan spelen.

En we worden ons weer beter bewust van het belang om de natuur z’n gang te laten gaan. Op die manier ontstaan de mooiste projecten, bijvoorbeeld voor een landgoed of een mooi bos. Altijd afgestemd op de waarde van ecologie, zonder dat we de natuurlijke processen als mensen te veel in de weg zitten.

Projecten in Nederland

Ik werk aan diverse projecten in Nederland, gericht op permacultuur. Bijvoorbeeld op de Smalriemse Hof. Dat is een landgoed van 4 hectare groot. Vroeger een boomgaard en een plek waar de paarden van de buren liepen. Inmiddels zijn we bezig met een uitgebreid project om dat te veranderen naar een permacultuur landschap.

Een ander voorbeeld van permacultuur in Nederland is een ecopark in Almere. Met een kleiner oppervlakte, maar om die reden niet minder interessant. Het laat goed zien dat zowel een groot bos en een landgoed als een kleiner perceel interessant kunnen zijn.

Verder werk ik bijvoorbeeld een permacultuur voor 1,4 hectare bosgrond in Reek. Een plek in Noord-Brabant, die voorheen bekend stond als een boomkwekerij met een woonhuis en vijvers. Het landschap bleek goed geschikt om aan de slag te gaan met permacultuur.

Het zijn een paar voorbeelden van projecten waar ik aan werk, om te laten zien hoe ik je met een mooi ontwerp goed van dienst kan zijn. Zodat je daar zelf mee aan de slag kunt, iets waar ik je natuurlijk wel goed bij kan begeleiden. Op die manier doen we het samen. Je kunt de natuur beter leren kennen, aan de hand van mijn ontwerp, de tips en adviezen om daar op de goede manier mee om te gaan.

Aan de slag met permacultuur

Wil je zelf aan de slag met permacultuur in Nederland, zoals ik dat al jaren doe? Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden.

Ik leg je uit wat permacultuur is en hoe je daar aan de hand van een ontwerp mee aan de slag kunt. De ideale basis om weer in balans te komen met de natuur en er daarmee voor te zorgen dat je weer kunt genieten van bijzondere smaken en de mooiste natuur.